Project Description

Stoma viselése

  • Műtét előtt állsz?

  • Túl vagy a műtéten?

  • Gyorsabban gyógyulnál?

A sztóma egy műtéttel kialakított mesterséges nyílás a hasfalon. Akkor van rá szükség, ha a béltartalom a végbélen kívül nem tud távozni. Ez az állapot lehet átmeneti és végleges.
Érdemes egy kicsit végiggondolni, hogy milyen hatások, családi szokások, kulturális okok vezetnek ehhez az egyént és környezetét egyaránt nehéz helyzetbe hozó állapothoz. Gyakorlatilag a csecsemőkortól kezdődhet hasonló szavakkal: “..már megint bekakáltál, fúj!” folytatódhat számtalan módon “én idegen helyen nem kakilok…” , “inkább hazaviszem…”
Tapadhatnak a székletürítéshez nagyon erős szégyen érzetek, fájó élmények, megszégyenítés, stb. A hiedelemmel ellentétben ezeket az idő nem gyógyítja csak úgy. Ugyanakkor kiradírozhatók. Akkor, ha van tudás, felismerés, bátorság, és valaki maradva ennél a képnél, radírozza.

Nyilván nem célunk a nehéz helyzetbe került embereket akár itt korholni, inkább segíteni szeretnénk.

Két módon tudunk: A tréningen elhangzó tanácsok és anonim történetek segítenek felismerni a bajok okát, megalapozzák a változtatás lehetőségét. A fizikai torna pedig a szövetekben, szervekben, izmokban segít hatékonyan.

Mik lehetnek a kiváltó okok?

  • Stressz

  • Kevés mozgás

  • Izomgyengeség

  • Gyenge kötőszövet

  • Pszichés tényezők

  • Rossz szokások


Segít rajta az Intim Torna?

Egyértelműen igen. Abban az esetben ha a sztóma csak átmeneti, akkor feltétlenül érdemes a gát izmait erősíteni, hogy a visszaállító műtét jobb alhasi állapotban következzék be. Érdemes a tréning pszichoszomatikai részét is figyelni, mert itt is lehetnek óriási felismerések.

Ide kívánkozik egy hölgy esete: Egy műtéti hiba miatt sztóma kialakítása vált szükségessé. A neten keresgélve talált rá a Kriston Intim Tornára. Az elején még abban is kétséges volt, hogy érdemes-e neki ezt megtanulni végezni. Amikor megértette a fenti logikát eljött a tréningre, ahol persze a végbél izmain kívül mást is megtanult mozgatni, erősíteni, ügyesíteni. Amikor a szexuális élet előnyei kerültek elő, ő jelezte, hogy az egyáltalán nem érdekli, mert egy másik nagy bajtól szeretne megszabadulni. A sikeres tornázás után és sikeres rehabilitáció után egyszer csak érdeklődött: “Mit is mondtál a hüvely szorításról?”

Teljesen érthető módon most már abba is előre szeretett volna lépni.
Ez is egy általános tapasztatunk, hogy pl. valaki az inkontinenciájával érkezik, és amikor az rendbe jön, akkor kerül terítékre a merevedési problémájának megoldása.

“Jobb, ha az öröm mozgat”

(Rosszabb, ha a fájdalom…)

A tréningen mindenki megtanulja, miként védheti magát. Mit tegyen egy kicsit másként, mit módosítson. Mit hagyjon el.
Neked is nyitva az út, semmi kellemetlennel nem jár, és hatalmas a haszon!
Egyéni és csoportos órát is választhatsz, csak tanuld meg és csináld!
A tréninget követően napi pár perc és számtalan alhasi tüneted javul, vagy megszűnik.

Érezhetően javulnak az alhasi funkciók , mert amit használ az ember, az fejlődik.
(Az állítás ellenkezője is igaz: Amit nem használ, fokozatosan, észrevétlenül hanyatlik.)

Válaszd az egészséget! Jelentkezz egy tréningre!