Project Description

Prosztata megnagyobbodás (BPH)

  • Gyakran ébredsz fel éjszaka?

  • Úgy érzed nem sikerül teljes mértékben a vizeletürítés?

  • Csak lassan, vékony sugárban sikerül?

  • Gyakorta kell vizeletürítened?

  • Néha már inni sem mersz?

Gyakori tünet a kor előrehaladtával. A prosztata elváltozásai különösen az elején semmiféle tünettel nem járnak. Nem fáj, nincs panasz. A jóindulatú prosztata megnagyobbodás egyik jele, hogy a vizelet lassabban ürül. Miután azonban ez a lassabbodás is fokozatos, az egyén egy darabig észre sem vesz. A húgycső a prosztatán áthalad, és amikor az kifelé megnagyobbodik, “befelé” elszorítja a húgycsövet.

A jelenség ahhoz hasonlítható, mint amikor valaki szép lassan rálép a locsolócsőre. Ez így magában még nem lenne nagy baj, de a következmények már komolyabb gondot okoznak. Ilyen következmény pl. , hogy a vizelet nem tud kiürülni (nem tud “szabadon” távozni, és ezért gyulladás, kő képződés jöhet létre. Ez már fájdalommal is járhat. Az éjszakai-nappali gyakori wc-re járás a pihenést, munkát, normál életvitelt is negatívan befolyásolja.

Súlyos esetben a veséket is veszélyezteti, teljes vizeletelakadás történhet.

Felismerése esetén fontos az orvoshoz fordulni a pontos diagnózis miatt, mert egyéb betegségek is hasonló tüneteket produkálnak. Sok mindent figyelembe kell venni a kezeléskor, életkort, egyéb betegségeket, a tünetek súlyosságát., stb. A terápia lehet gyógyszeres, vagy akár csak a megfigyelés kontroll szükséges.

Segít rajta az Intim Torna?

Egyértelműen igen. A szűrővizsgálat még nem okoz gyógyulást, vagy intenzíven reklámozott gyógyhatású készítmények se biztosan. (És itt nagyon finoman fogalmaztunk). Egyik tanítványunk tömörebben mondta: “Kipróbáltam mindent, semmi sem használt.”

Szorgalmas tanítványaink azonban a tünetek jelentős csökkenéséről, vagy teljes megszűnéséről számolnak be. Érdemes mielőbb elkezdeni.

“Jobb, ha az öröm mozgat”

(Rosszabb, ha a fájdalom…)

A tréningen mindenki megtanulja, miként védheti magát. Mit tegyen egy kicsit másként, mit módosítson. Mit hagyjon el.
Neked is nyitva az út, semmi kellemetlennel nem jár, és hatalmas a haszon!
Egyéni és csoportos órát is választhatsz, csak tanuld meg és csináld!
A tréninget követően napi pár perc és számtalan alhasi tüneted javul, vagy megszűnik.

Érezhetően javulnak az alhasi funkciók , mert amit használ az ember, az fejlődik.
(Az állítás ellenkezője is igaz: Amit nem használ, fokozatosan, észrevétlenül hanyatlik.)

Válaszd az egészséget! Jelentkezz egy tréningre!