Ilyen kérdések merülnek fel általában

1. Mi történik a tréningeken?
A tréning alapvetően tanulás. A résztvevők megismerik az alhas anatómiáját funkcióit. Megtanulják azokat az egyszerű mindennapi szokásokat, amelyekkel védhetik egészségüket, megelőzhetik a betegségeket. Megtanulják a Kriston Intimtorna gyakorlatait, aminek végzésével otthon erősödnek, ügyesednek. Az elhangzó történeteken keresztül megismerik a test és az érzelmek közötti kölcsönhatást. A torna nem egy szigorú valami, hanem egy jó hangulatú órák, melyek segítenek a résztvevőknek nagyobb kontroll alatt tartani alhasuk izmait, szerveit, funkcióit.

2. Kinek ajánlott?
Mindenkinek! Aki egészséges, azért, hogy az is maradjon. Aki beteg, azért, hogy gyógyuljon.

3. Csak férfiaknak van intim torna?
Nem. Nőknek is tartunk órákat, de nincsenek vegyes csoportok. Vagy csak férfiak, vagy csak nők vesznek részt az órákon. A torna jelentős része azonos, mindkét nem megtanulja alhasi izmait úgy mozgatni, ahogy előtte el sem tudta képzelni. A nőknek szánt weblapot itt találod

4. Mitől függ a fejlődés?
Tüneteidtől (ha vannak), kötőszöveted, izomzatod állapotától. A gyakorlás mennyiségétől (naponta ajánlott). A gyakorlás minőségétől (Célszerű odafigyelni, és “küzdeni”. Szokásaidtól (Pl. nehéz fizikai munka, vagy függőleges gerinccel végzett sport, étkezés…)

5. Mikor nem szabad tornázni?
Kismedencei rosszindulatú daganat esetén, ha az orvos nem engedélyezi. Műtét után 6 hétig, és utána is csak a szakorvos engedélyével.

6. Mindenki meg tudja tanulni?
Igen. Lépésről lépésre haladunk, egymásra épülő gyakorlatokon keresztül tanítjuk meg a gyakorlatokat. Férfiak és nők fiatalok idősebbek, mindegy hány évesen kezdi valaki. Mindegy, hogy szült vagy sem (mármint a hölgyek), kismamaként, anyaként, műtöttként, vagy megelőzési szándékkal érkezik valaki. Mindenki képes elsajátítani, aki képes a gátizmok tudatos mozgatására. Mozgássérültek is!

7. Hol vannak tréningek?
Az ország számos területén, és környező országokban. Én jelenleg Pécsett. és környékén tanítok. Ha másutt van igény, kérlek keress egyeztetés céljából!

8. Vannak klinikai tapasztalatok?
Számos tapasztalat van. A torna 30 éves fejlődése során, rengeteg tapasztalat gyűlt össze férfiak és nők, fiatalabbak, és idősebbek, tünetmentes és tünetekkel rendelkező tanulók-tornázók révén. A trénerek is végeztek felméréseket, gyűjtöttek célirányosan eredményeket, visszajelzéseket.

Klinikákon is folytak, az orvosi kutatásokra vonatkozó, nagyon szigorú feltételek között végzett kutatások kifejezetten a Kriston Intim Torna hatásosságát vizsgálandó.

Ezek egy részében férfiak másik részében nők vettek részt. Az utóbbiakról olvashatsz itt.

Szent Rókus Kórház nőgyógyászat-urulógia ambulanciája. A vizsgálatban 40 nő vett részt. A Kriston Intim tornát 10 héten át, heti egy órában tanulták. A méréseket az 1. és a 10. óra után végezték. Otthoni tréninget végeztek reggel és este, napi néhány percben a résztvevők. Műszerrel mérték a hüvely záróizmának erejét, gyorsasági erejét, erő-állóképességét, koordinációját.
Eredmények: Az izomerő-állóképesség azaz, hogy maximális erőt, adott időtartományon belül mennyire képes megtartani, 152%-al fejlődött. Az átlagos szorítóerő növekedés 10 hét alatt 132%-os volt. A stressz inkontintinencia 10 hét alatt 92%-ban megszűnt.

9. Lesz-e izomlázam?

Lehet izomlázad, de ez csak annyit jelent, hogy intenzívebben mozgattad alhasi izmaidat, mint amit eddig megszoktak.